Deel 2: bezichtiging locaties in Utrecht

In onze vorige blog “De bouw van de Escaperoom in Utrecht” heb je kunnen lezen dat het bouwen van een Escaperoom in Utrecht niet onderschat mag worden. Het uitwerken van de puzzels tot aan de tellers die straks gaan lopen, alles moet tot in detail uitgedacht worden. Met de ervaring die wij inmiddels hebben kunnen wij je zeggen dat een geschikt pand vinden ook een mooie uitdaging is. Tot investeerders die bouwplannen goed moeten keuren, tot het moment dat je niks meer verneemt van de makelaar en je vervolgens te horen krijgt dat het pand reeds verhuurd is, wij kennen inmiddels allemaal.

Uiteraard gaan wij net zo lang door totdat wij ons meesterwerk kunnen laten zien in een mooi en geschikt pand!

Bezichtigingen van potentiële locaties voor de Escaperoom Utrecht

Vordering en vergunningen

Uiteraard behoort een pand uitzoeken tot een van de grootste onderdelen van het opzetten van een nieuwe escape room, in ons geval in Utrecht. Naast dat je een geschikte locatie vindt, moet je ook het bestemmingsplan bestuderen en controleren of een Escape room, welk onder de categorie “(alternatieve) horeca” valt, in het bestemmingsplan toegestaan is.

Het pand waar wij momenteel een optie op hebben, ligt op een bedrijventerrein waarvan het bestemmingsplan geen horeca toestaat. Aangezien bestemmingsplannen verouderd kunnen zijn en er door vernieuwing (anno 2017) geregeld ontheffingen en vergunningen worden verleend, is het noodzaak dat we (als we een overeenkomst hebben) een omgevingsvergunning indienen bij de Gemeente Utrecht.

Momenteel zijn wij verder in een traject en zijn wij in overleg met de makelaar/eigenaar van een interessant pand. Uiteraard houden wij jullie op de hoogte of een overeenkomst tot stand komt, zodat we binnen kort termijn over kunnen gaan tot het indienen van vergunningen en het verbouwen van dit pand!

Escapium GRATIS testen

Naast de huidige aanmeldingen die wij binnengekregen hebben, zoeken wij meer groepen waaruit we straks de keuze kunnen maken om de kamer GRATIS te mogen testen. Van deze test-groepen hopen wij relevante informatie en feedback te mogen ontvangen, zodat wij de beste Escape Room van Utrecht neer kunnen zetten!

Wat moet je doen om tester te worden?

  1. Like onze Facebook pagina
  2. Tag je vrienden die mee willen (max 7 extra personen)
  3. Stuur ons een privé bericht met je e-mailadres

Wie weet kiezen wij jou en je groep om binnenkort de kamer gratis uit te mogen testen in Utrecht en ons te mogen voorzien van handige feedback!

Similar posts

Here you’ll find the most interesting news and articles

Joep
Shania
Ilaysa