Over ons

Het ontstaan

Wat een jaar geleden begon met het reserveren van een Escaperoom in Amsterdam voor vaderdag, is uitgelopen tot een heuse Escape room liefde. Wij (Dominic en Patrick, twee broers) vonden dat de beleving, spellen en ervaring beter konden dan hetgeen wat wij op die dag gespeeld hadden. Na deze ervaring waren wij alsnog direct verliefd op het concept, om binnen een bepaalde tijd te ontsnappen uit een kamer met allemaal verborgen spellen en hints. Direct dezelfde dag nog begonnen we te brainstormen en na te denken over hoe wij het anders konden doen dan deze Escape room en degene die later volgden. Van het een kwam het ander en al snel zaten we enkele maanden later ons eerste bedrijf “Escapium” te registreren bij de Kamer van Koophandel. Voor Dominic een grote stap, omdat het zijn eerste echte onderneming is.

Ons doel

Met Escapium willen we een complete beleving neerzetten die je meesleept tot in de laatste minuut. Door de combinatie van elektronica, video’s en special effects doen wij er een schepje bovenop. Alles wat je ziet bij Escapium hebben wij samen met veel liefde en passie bedacht, uitgewerkt en gebouwd, samen met vrienden en familie. Alles om ervoor te zorgen dat je onze Escape room nooit meer zal vergeten!

Een sterk duo

Doordat Dominic zich focust op de techniek van de kamers en enorm goed is in klussen, tot aan alle online zaken die Patrick onder zijn hoede neemt, vullen de twee elkaar goed aan. Hoe fantastisch is het om beide een liefde voor Escape rooms te hebben, samen dit te kunnen realiseren met als doel om een immerse ervaring voor spelers neer te zetten?

De oprichters

Dominic (grote broer, rechts)
Dominic is vader van een dochter, elektricien en heeft Escapium naast zijn full-time baan als grote passie erbij genomen. Escapium is zijn eerste onderneming! Hij is ijzersterk in techniek en eletronica, wat je ongetwijfeld zal merken als je Escapium zal bezoeken! Overal zal je wel iets aantreffen wat door kleine computers aangestuurd wordt. Dit maakt Escapium daarom erg uniek en de moeite waard om te bezoeken.

Patrick (kleine broer, links)
Patrick bijna drie jaar afgestudeerd en houdt van ondernemen. Naast Escapium in de avonduren en weekenden heeft hij een andere onderneming die online software levert aan bedrijven. Alles wat op online gebied gebeurd neemt Patrick onder zijn hoede: van het Escapium logo & het webdesign tot aan de (zoekmachine) marketing om boekingen te genereren, Patrick is van alle markten thuis.

Gezellige lobby

Escapium beschikt over een gezellige lobby waar van te voren of achteraf een drankje en/of hapje genomen kan worden. De ruimte leent zich uitermate om een heerlijk potje te poolen, samen te darten of om samen te proosten op jullie mogelijke escape!

** I.v.m. bijzondere corona-tijden is de lobby tijdelijk gesloten. Wij zullen flesjes water na verlaten pand meegeven.

Het team

Bestaande uit Jesse, Eric, Astrid, Roos, Ellen & Laura.