Het ontstaan

Wat een in 2016 geleden begon met het reserveren van een Escaperoom in Amsterdam voor vaderdag, is uitgelopen tot een heuse Escape room liefde. Wij (Dominic en Patrick, twee broers) vonden dat de beleving, spellen en ervaring beter konden dan hetgeen wat wij op die dag gespeeld hadden. Na deze ervaring waren wij alsnog direct verliefd op het concept, om binnen een bepaalde tijd te ontsnappen uit een kamer met allemaal verborgen spellen en hints. Direct dezelfde dag nog begonnen we te brainstormen en na te denken over hoe wij het anders konden doen dan deze Escape room en degene die later volgden. Van het een kwam het ander en al snel zaten we enkele maanden later ons eerste bedrijf “Escapium” te registreren bij de Kamer van Koophandel. Voor Dominic een grote stap, omdat het zijn eerste echte onderneming is.

Ons doel

Met Escapium willen we een complete beleving neerzetten die je meesleept tot in de laatste minuut. Door de combinatie van elektronica, video’s en special effects doen wij er een schepje bovenop. Alles wat je ziet bij Escapium hebben wij samen met veel liefde en passie bedacht, uitgewerkt en gebouwd, samen met vrienden en familie. Alles om ervoor te zorgen dat je onze Escape room nooit meer zal vergeten!

De oprichters

Doordat Dominic zich focust op de techniek van de kamers en enorm goed is in klussen, tot aan alle online zaken die Patrick onder zijn hoede neemt, vullen de twee elkaar goed aan. Hoe fantastisch is het om beide een liefde voor Escape rooms te hebben, samen dit te kunnen realiseren met als doel om een immerse ervaring voor spelers neer te zetten?

Gezellige hobby

Escapium beschikt over een gezellige lobby en gevulde koelkast met daarin bruisend en stil water gratis beschikbaar voor de gasten. De ruimte leent zich uitermate om een heerlijk potje te darten of om samen na te kletsen over jullie mogelijke escape!

Het team

Bestaande uit Jesse, Eric, Ellen, Luuk, Tiva, Sifra & Chris.